Hoe ga ik de Ramadan in? 🌙

03/03/2023   19:30

Vrijdag 3 maart 2023 organiseert Markaz Ummah weer een interessante jongerenavond.

Over iets minder dan een maand breekt namelijk de heiligste maand van het jaar aan: de Ramadan. Om het meest haalbare uit deze maand te halen is een goede voorbereiding vereist. Daarom organiseert Markaz Ummah op vrijdag 3 maart een jongerenavond met als thema: “Hoe ga ik de Ramadan in?”

Tijdens deze avond zal onze geliefde docent Musa ons van de nodige tips & tricks voorzien.

📍 Corellistraat 10 | 5049 EM Tilburg
📆 Vrijdag 3 maart 2023
🕣 Inloop vanaf 19:30
⚡ Interactieve lezing, quiz, spelactiviteiten, eten en drinken

Mis deze jongerenavond dus niet! Bereid je hiermee voor op de ontvangst van deze eregast, namelijk de maand Ramadan. Verder zal het een avond zijn vol broederschap. Na de interactieve lezing is er de gelegenheid om te netwerken met elkaar. Verder bestaat het programma uit een quiz en een aantal spelactiviteiten. Kortom, een avond om niet te missen!

#markazummah #ramadan #Jongerenavond #ramadan2023 #preparation #youth #tilburg


Bereid je aanstaande vrijdag voor op de eregast (maand Ramadan) die ons tegemoet komt…

Het is een eregast die ons tegemoet komt met veel barmhartigheid. Het is de maand van de Koran, de maand van het nachtgebed, de maand van vrijgevigheid, de maand waarin vele zielen van het vuur worden gered, de maand waarin de deuren van het Paradijs worden geopend en de deuren van de hel worden gesloten en de maand die een nacht bevat die waardevoller is dan duizend maanden. Je raadt het al, het gaat om de maand Ramadan! Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“O jullie die geloven, het vasten is jullie verplicht gesteld, zoals het ook verplicht was voor hen voor jullie, hopelijk zullen jullie vrezen.”

(Soerat al-Baqarah: 183)

 

We vragen Allah, de Verhevene, om ons de kracht te geven om deze maand optimaal te benutten. Hij is de Enige Die daartoe in staat is en vrede zij met onze welgeliefde Boodschapper (vrede zij met hem).